8000 Århus • Mandag 22. April 2019 • Uge 17

Kultursteder i Aarhus deler deres oplevelser med dig

Redaktionen skriver om alle byens kultursteder. Kontakt os hvis du vil ha' omtale af kunst og kultur.

Byens største teater med fem scener

Aarhus Teater

teater

» Aarhus Teater

Landets største teater uden for København inviterer hundrede tusinde gæster indenfor hvert år. Publikum fordeler sig på de fem scener, som teatret råder over.

Årskortet byder på en snes forskellige forestillinger, og de bliver samlet opført omkring 400-500 gange.

Aarhus teater har et stort ensemble af fastansatte skuespillere.

Perspektiv skabende og gode historier

Teatret Svalegangen

teater

» Teatret Svalegangen

Teatret Svalegangen har forestillinger der kommunikerer ind i folks virkelighed, skaber debat og engagement. Forestillinger der er båret af direkte identifikation, men som altid har en underliggende substans, som synliggør paradokser. Forestillinger der skaber lokal og national omtale og et repertoire som også tiltrækker dem, der ikke går i teatret normalt.

Teatret udvikler samarbejder med andre kulturinstitutioner, fastholder kunstneriske arbejdspladser i Aarhus og samarbejder med vækstlaget og subkulturer i Aarhus, bl.

Dans og visuelt teater midt i Aarhus

BORA BORA

teater

» BORA BORA

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater præsenterer dans og scenekunst fra ind- og udland, arrangerer lokale, nationale og internationale festivaler og er et produktionscenter for det lokale dansemiljø i Aarhus.

Med flere partnere i forskellige netværk i Europa forsøger teatret igennem udvekslinger at vise publikum det nyeste og friskeste, der bliver produceret indenfor visuel scenekunst.
Bora-Bora samarbejder med partnerne om at internationalisere produktionsmulighederne for en lang række kunstnere i byen og i landet. Hensigten er at formidle kontakten mellem det aarhusianske publikum og europæiske kunstnere og mellem kunstnerne indbyrdes.

Jazz, rock og world musik på Atlas

Atlas

musik

» Atlas

På Atlas arbejdes der tæt sammen med frivillige arrangører og kulturinstitutioner om programplanlægningen, der dog naturligvis også er styret af fondens egne musikalske prioriteringer.

Atlas er et topmoderne spillested med state of the art-udstyr, der sikrer den bedst tænkelige koncertoplevelse for både publikum og musikere. Hertil kommer, at vi naturligvis gør alt for at præsentere de fineste bands og kunstnere inden for de genrer, vi arbejder med.

Atlas åbnede første gang dørene for publikum i august 2010.

Rock, heavy, hip hop og elektronisk musik på VoxHall

Voxhall

musik

» Voxhall

VoxHall samarbejder med såvel lokale som nationale kræfter med henblik på at præsentere de mest interessante bands og kunstnere fra ind- og udland. Det er primært inden for genrerne rock, heavy, hip hop og elektronisk musik.

VoxHall er et superprofessionelt spillested med state of the art-udstyr, der sikrer den bedst tænkelige koncertoplevelse for både publikum og musikere.
Hertil kommer, at vi naturligvis gør alt for at præsentere de fineste bands og kunstnere inden for de genrer, vi nu en gang beskæftiger os med.

Nærværende teater med international rækkevidde

Gruppe38

teater

» Gruppe38

Teatret Gruppe 38 er et prisvindende teater beliggende i Aarhus. Teatret skaber finurligt og filosoferende historier, som de præsenterer i et intimt format.

Der bliver stillet store spørgsmål i små forestillinger, som alle bærer en genkendelig og særegen kunstnerisk profil. Teatret søger det komplekse i det enkle for derved at skabe uforudsigelige, tankevækkende oplevelser, der skærper forestillingsevnen – men som publikum samtidig kan genkende sig og selv og sin omverden i.

Velkommen til Gyngen

Gyngen

kultur

» Gyngen

Gyngen har en rustik og afslappet atmosfære i hjertet af Århus. Her kan du nyde dagens kaffe/kage tilbud og læse avisen i fred og ro, og om aftenen er der i restauranten som regel musik eller andre kulturelle arrangementer.

På Gyngen kan du møde garvede og debuterende kunstnere. Alt fra festlig, udfordrende og vedkommende folkemusik, jazz, rock, salsa, hip hop, pop/soul, diskotek, reggae, blues, verdensmusik, lyrik, foredrag og meget mere.

Gl. Egå Jazzklub

Gl. Egå Jazzklub

musik

» Gl. Egå Jazzklub

Oplev den helt særlige, intense og hyggeligestemning i Gl. Egå Jazzklub, mens du på tæt hold nyder en lang række kendte musikere inden for forskellige genrer, blandt andet jazz, blues, folk, rock, pop med mere. Arrangementerne holdes i byens dejlige forsamlingshus, Egå Mosevej 6, 8250 Egå. Der er som regel 6 arrangementer om året: 3 om efteråret og 3 om foråret.

Her mødes tusinde mennesker hver dag

Musikhuset

kultur

» Musikhuset

Mellem et og to tusinde mennesker besøger hver dag Musikhuset Aarhus for at opleve alt fra pop til opera, rock og barok. Men ikke kun musik, du får også comedy, dans, teater, event og opera.

Musikhuset er et af landets mest populære kulturhuse.

Aros er kunstens mekka og større end Bilka

Aros

kunst

» Aros

Kunstmuseet Aros tilbyder kunst på 10 etager. Med 20 tusinde kvadratmeter har Aros samme størrelse som Bilka, men varerne har en anden holdbarhedsdato. Aros har 8.000 stykker kunst helt tilbage fra 1700-tallet og frem til nutiden.

En hel godsbanegård fyldt med kultur

Godsbanen

kultur

» Godsbanen

Godsbanen giver alle mennesker i Århus mulighed for at udvikle sine kulturelle færdigheder. Amatører og professionelle, alle er velkomne til at udnytte faciliteterne i Godsbanens ti tusinde kvadratmeter.

Godsbanen har veludstyrede værksteder. Produktionslokaler.

Teaterhuset Filuren

Teaterhuset Filuren

teater

» Teaterhuset Filuren

Teaterhuset Filuren er et professionelt børne- og ungdomsteater midt i Musikhuset Aarhus. Teaterhuset rummer også en skole for teater og dans, mulighed for at tage en ungdomsuddannelse mens du styrker dit teatertalent og et KompetenceCenter, der sætter scenekunsten på skoleskemaet ude i skolerne.

Forestillingerne spiller primært om formiddagen, så skoler og børnehaver med i teateret. Til de fleste af forestillingerne medfølger også tekstmateriale som nemt kan downloades og bearbejdes både før og efter forestillingen.

Det skrivende teater på Godsbanen

Katapult

teater

» Katapult

Teater Katapult er opstået ud af et ønske om at behandle aktuelle tematikker fra den verden, der omgiver os. Teatret sparker debatter i gang, vækker eftertanke og slår publikums autopilot fra. Derfor har Katapult også fra starten været det skrivende teater med fokus på den tekst, der danner grundlaget for scenekunsten.

Ud af dette fokus på teksten springer projekter som Dramatikerlab og WriterDirector Lab.

Kulturbyen Aarhus

Århus.com

kultur

» Århus.com

Aarhus er en lækker by. Fyldt med dansende kroppe, folk der elsker god musik, eller de oplever skuespillere på scenen, måske tager de ud og spiser god mad og griner højt til stand-up bagefter.

Fordi kultur er liv. Kultur er her hvor du møder dine venner og folk du ikke kender.

Løves Bog og Vincafé i Århus

Løves Bog og Vincafé

kunst

» Løves Bog og Vincafé

Dagbladet Politiken skriver:
"Løve's Bog- og Vincafé ser ud som bogcaféer nu ser ud, hvad enten de ligger i New York eller London, med digte og verdenslitteratur, vin, espresso og dybe stole. Men cafeen er ikke bare global. Den er også lokal og har sine egne østjyske aflejringer af byen og menneskene omkring den."

Eksistentielle temaer i en amotsfære af ro

Refleksion

teater

» Refleksion

Teater Refleksion stræber efter at levere teater af højeste kvalitet – både hvad angår indhold og udtryk. Teatrets særkende er brugen af dukker og animationer på scenen, hvor dukken står som centralt objekt og medie. Ofte er det eksistentielle temaer der tages op i en atmosfære af ro, koncentration og nærvær, som giver både børn og voksne rum til fordybelse. Formålet er at inspirere, udfordre og opmuntre publikum til at tage de udfordringer op, som opstår i en til tider kompliceret og uoverskuelig verden – og at agere kompetent og meningsfuldt herpå.

Opgang2 teater, film og ungdomsspor

Opgang2

teater

» Opgang2

Opgang2 bringer professionelt teater ud til hele Danmark, ikke mindst til det teateruvante publikum. Turnéteateret spillere mellem 100 og 150 forestillinger hvert år og alle ny forestillinger har premiere på Aarhus Teater.

Opgang2 Film producerer serier og dokumentarer. Filmserien "3 Minutter i Gellerup" fra 2011 har til dato haft mere end 3.

Eutopia

Eutopia

kultur

» Eutopia

Vi ønsker at gentænke, at nytænke kulturen. Vi tror på kulturens absolutte nødvendighed for at skabe hele, tænkende mennesker. Vi tror på, at kulturen er for alle. Kulturen er kernen til samvær, udveksling, forståelse og fred.

Her kan du sove midt i centrum af Aarhus

Hallo Hostel Aarhus

overnatning

» Hallo Hostel Aarhus

Hallo er et dansk roof-top hostel midt i Aarhus, det ligger ved åen og gågaden. Det er et utroligt venligt sted at besøge, meget rent og god atmosfære.

Hvis du skal besøge Aarhus i forbindelse med kunst, får du næppe noget bedre tilbud. Det ligger helt centralt, og prisen for en overnatning giver plads til alle budget-rejsende.

Sway Bar (under Clemens bro)

Sway Bar

musik

» Sway Bar

I hjertet af Aarhus, mellem pulsen fra Åen, de hyggelige cafeer og osende værtshuse, finder du en bar med plads til alle! Vi har aldrig troet på hverken dresscode eller dyre cocktails med uforklarlige navne. Hos os må du komme som du er og nyde en aften med byens bedste gæster! På Sway tager vi hensyn til den gode stemning og du er inviteret!

Man bliver glad af at danse ballet

Ballet Akademiet

dans

» Ballet Akademiet

På Ballet Akademiet undervises der i klassisk ballet, moderne ballet, jazz og step. Der er hold for alle aldersklasser, og på flere niveauer – så alle kan være med, lige fra fire til firs, og fra nybegynder, motions-ballet til semi professionel med forskellige grader af RAD eksamener.

Ballet Akademiet er også Talentcenter for Det Kongelige Teaters balletskole.

Vi har mange dygtige undervisere og til vores klassiske ballettimer har vi pianisterne: Laurie Pickering og Villy Jensen.

Alt om Aarhus er i fokus på 8000.dk hvor folk deler byens oplevelser indenfor kunst og kultur. Hvis du har et kulturtilbud så fortæl om det, skriv en foromtale i 8000.dk Århus.

8000.dk Århus Se kalender uge 17 Skriv foromtale Redaktion Anmeldelser Kulturglimt Alt om Aarhus Kultur i Aarhus


På 8000.dk tilbyder skribenter, forfattere, fotografer og journalister en genvej væk fra swipe-telefonen og ud til oplevelser i virkeligheden i Århus. Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen der fortæller alt om Aarhus. Der er fri omtale af kunst og kultur i Aarhus. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører. Tjek udbyderen af et kultur-arrangement for de seneste opdates. Billeder af kunst og kultur fra fotograf i Aarhus.© 8000.dk Aarhus, 2019