8000.dk
Teater, musik, dans, kunst og kultur.

Mandag 23. April 2018 • Uge 17 Del din kunst og kultur med folk i Aarhus.

Kulturlivet i Aarhus:

Anmeldelse: OMG - Kærlighed og andre katastrofer på Aarhus Teater

Livsbekræftende teater som når helt ud til publikum

Lyden er et mirakel på OMG - Kærlighed og andre katastrofer. Skuespillerne kommer klokkerent ud, og Henrik Andersen leverer musik og lydeffekter som den dygtigste gøgler på gågaden. Historien er allegorisk og de tre skuespillere er bragende dygtige: Stinne Henriksen, Jakob Svensmark og Sami Idrissi Hvidtfeldt. Det er magisk teater fra Opgang2.

Tekst: Redaktionen

Gøglere på gaden optræder for publikum og med publikum. OMG - Kærlighed og andre katastrofer har samme kvalitet. Historien får krop og rammer ud af ingenting, det er virtuel kunst, det er selve kernen i at være menneske. Vi glider fra den ene scene til den næste. Det er så elegant udført. Lidt lyd, musik, mimik, kropssprog - puff så er vi sammen med drengene i bilen eller med pigen i Netto, eller nede med fisken der svømmer i åen mellem gamle cykler og rustne indkøbsvogne.

OMG - Kærlighed og andre katastrofer er en dramatisk historie. Der er kærlighed og ildebrand, grove chefer, en snu sugar daddy, unge mennesker på tur, engangs knald med gevinst efter 9 måneder. En lille kanariefugl der møder byens grove måger. Det er okay spændende.

Historien er allegorisk. Vi er i Aarhus midtby, nede omkring åen. Der er mange måger - i historien og i virkeligheden. Hvis gud var en måge, hvorfor klatter den så på min parasol udefor min café?

Eller er gud i virkeligheden en lille gul kanariefugl. Eller ham den lille gut på 5 år der falder i Århus Å. Måske fisken i åen. Den hjemløse foran Magasin "Undskyld jeg spørger, kan du undvære et par mønter?" Pigen i Netto på sin første arbejdsdag og hun har øvet sig hele weekenden på "Kan du ha' en god dag".

Hvem af dem er gud? Måske er det guddommelige i os alle sammen? Vi påvirker jo da hinanden. Giver hinanden skæbne. Vi løfter hinanden, lægger liv øde, vækker kærligheden i hjerterne, skaber liv.

Hvem skaber livet, hvis ikke det er dig? Og det er dig. Mennesket skaber sit eget liv, og derved skaber vi alle menneskers liv omkring os. Vi påvirker hinanden. Vi er gud for hinanden. Fordi historien er allegorisk, får du måske en anden historie ud af forestillingen. Tag ind og se OMG - Kærlighed og andre katastrofer og put din egen fortælling op på scenen. Du vil elske at opleve skuespillerne fortælle historien om dig selv.

Skuespil Vedkommende, nærværende. Som gøglere på gågaden, som virkelig gode venner der elsker at være sammen.
Scenen Flot scenografi med fragmenter af Aarhus. Nettos lysreklame, Magasins ur, grafitti, gavlmaleriet "Mågekysset" af Hans Vilandt Oldau Krull.
Lyd Den klareste og bedste lyd. Sådan er godt teater. Lyden betyder alt og den er genial i forestillingen, specielt takket være Henrik Andersen.
Historien Allegorisk, nutidig, ungdommelig, medrivende, dramatisk.
Relevans Det er selve historien som er vores liv, rammerne er bare linjerne omkring den dramatiske skæbne vi lever.

Skrevet og instrueret af Pia Marcussen.
Medvirkende Stinne Henriksen, Jakob Svensmark, Sami Idrissi Hvidtfeldt, Henrik Andersen.
Forestilling Opgang2 TurnéteaterSe mere

8000.dk Aarhus

Anmeldelse: Cirkus Arena 2018

Fantastiske artister i Cirkus Arena

Festligt og fantastisk, sådan er Cirkus Arena 2018. Ekvilibristiske artister. Balancerende højt, højt oppe. Mastodontiske elefanter. Elsker cirkus, fordi det giver en vaccination mod jantelov og cykelhjelm.


Se mere

8000.dk Aarhus

Anmeldelse: Grab Them by the Pussy på Svalegangen

Barbie er den perfekte kvinde, fordi...

Grab Them by the Pussy er måske sæsonens mest folkelige, dybsindige, gribende og dramatiske teater-forestilling. Jeanette Munzert har begået et fantastisk stykke teater om sex og kønsroller.


Se mere

8000.dk Aarhus

Anmeldelse: West Side Story på Aarhus Teater og Aalborg Teater

Springlevende gengivelse af klassiker med fantastiske sangstjerner.

Musical fungerer kun med virkeligt dygtige sangere: West Side Story har dem i hovedrollerne som Tony og Maria. Mathias Flint leverer en stjernetindrende tenor, mørk som en dyb nat med hvislende stjerner, og Isabel Schwartzbach har stjernedrys i sin sopran, hun lokker publikum med ud i kærlighedens fortabelse.


Se mere

8000.dk Aarhus

Anmeldelse Teater Felt

Inspirerende improvisations teater

Teater Felt er 5 skuespillere og 2 stole på en tom scene. Kostumerne består af det tøj skuespillerne tog ud af skabet i morges. Kulissen er den tomme scene. Ingen musik, ingen fancy lys.


Se mere

8000.dk Aarhus

Anmeldelse af Don Gnu på Bora Bora: A Snowball's Chance in Hell

Hvis du var en stumfilm, hvad ville du sige?

A Snowball's Chance in Hell er forfriskende fantastisk - det er ikke så svært at være menneske. Don Gnu kigger på publikum med det der sigende blik de har hentet i Frankrig hos Charlie Chaplin.


Se mere

8000.dk Aarhus

Anmeldelse: "Faldet" på Gruppe38

Imponerende dramatisering af Albert Camus roman Faldet

En modig monolog der spidder menneskers trang til selviscenesættelse.

Gennem monologen møder vi Dommeren Johannes der har hang til at skuespille sig gennem tilværelsen som den barmhjertige borger der må beundres af alle.


Se mere

8000.dk Aarhus

Anmeldelse: Solitudes Duo på Bora Bora

Den evige længsel efter tosomhed

Meget dejlig danseforestilling der giver dybde for tanker og forestillinger om kærlighed og sex.

Schh. Der er helt stille i salen hos Bora Bora. To mænd kommer på scenen.


Se mere

8000.dk Aarhus

Anmeldelse: My Heartache Brings all the Boys to the Yard

Stærkt og vedkommende teater

Anmeldelse: Stærk og vedkommende teater med monologer der åbner op ind til en lyrisk verden.

I teaterstykket My Heartache Brings all the Boys to the Yard møder vi tre personer der i monologer inviterer publikum ind en tankeverden præget af fantasier der hele tiden ligger tæt op af virkeligheden.


8000 Aarhus er en no-money-no-profit side om kunst og kultur i Aarhus. Her tilbyder fotografer og journalister en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden i Aarhus. Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen for 8000 Aarhus. Vi kræver ikke penge for omtale af kunst og kultur i Aarhus, og ingen fra 8000.dk er berettiget til at modtage betaling for omtale og lignende. Man kan ikke købe plads på 8000.dk, og vi har ingen betalte annoncer. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører. Tjek udbyderen af et kultur-arrangement for de seneste opdates. Fotografering for erhvervsliv, privatliv, kunst og kultur hos fotograf i Aarhus.

8000 i dag Anmeldelser
Kultursteder i Aarhus Smagsprøver Billeder Om 8000 Aarhus Redaktion© 8000.dk Aarhus, 2018