Stort og småt i Aarhus:

Aarhus Teaters Anders Baggesen fylder 60 år

Mit kunstneriske liv kom i luksusudgaven

2. oktober 2018. Tekst: Presse 8000.dk

Aarhus Teaters Reumert-vindende skuespiller og instruktør Anders Baggesen fylder 60 år tirsdag 9nde oktober. I 40 år har han arbejdet med scenekunsten - har netop spillet sin forestilling nr 100 - bor i Odder med sin ægtefælle gennem de sidste 18 år, Erik Boje.

Når Anders Baggesen ser tilbage på sin kunstnertilværelse som ”et luksusliv” er det ikke materielle goder, han taler om. Det er bevidstheden om, at have lavet og fortsat lave præcis det, han altid har ønsket og stadig glæder sig over hver eneste dag på jobbet. ”Det skulle gerne skinne igennem, at jeg elsker det” siger han. Og det kan de, der har oplevet Anders Baggesen på en scene vist bekræfte, at det gør.


Isak Hoffmeyer & Emilia Therese


I denne sæson kan du opleve Anders Baggesen i Dancer in the dark og som Jeppe i den Reumert-vindende Erasmus Montanus.

Skuespiller og instruktør Anders Baggesen opvækst var præget af kultur og kreativitet. Hans far var borgmester i Løkken-Vrå kommune i Vendsyssel, og i hjemmet dyrkedes der både musik og litteratur. Hele familien var nært knyttet til Vrå Højskole, der var samlingssted for kunstnere af alle slags, og han blev engageret i det levende teaterliv i miljøet omkring Vrå og Hjørring. Det var derfor ikke en stor kulturel omvæltning for den 17-årige Anders Baggesen, da han i 1977 flyttede til Aarhus og startede sin uddannelse på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Her fortsatte han med at forfine og udvikle sig i et fag, som han længe havde vidst var hans naturlige mål.

ForAnders Baggesen har drivkraften været begejstringen i alt, hvad han har medvirket i. Det er således hverken genren eller rollens størrelse, det kommer an på for ham. Det handler for ham om at gå til rollen med åbenhed og lydhørhed overfor forfatterens hensigt med værket. Og gå helhjertet ind i hver forestilling som til en ny læringsproces, hvor samarbejdet er det altafgørende. Og det er ikke kun samarbejdet med de øvrige spillere på scenen, også samspillet med hele holdet bag er afgørende, når man skal skabe god kunst.Alt om Aarhus er i fokus på 8000.dk hvor folk deler byens oplevelser indenfor kunst og kultur. Man kan ikke købe plads på 8000.dk, og vi har ingen annoncer. Hvis du har et kulturarrangement så fortæl om det med en gratis annonce i 8000 Aarhus.

8000.dk uge 42 Aarhus kalender Anmeldelser Kultur video Alt om Aarhus Kultur i Aarhus Redaktion


På 8000.dk tilbyder skribenter, forfattere, fotografer og journalister en genvej væk fra swipe-telefonen og ud til oplevelser i virkeligheden i Århus. Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen der fortæller alt om Aarhus. Vi kræver ikke penge for omtale af kunst og kultur i Aarhus, og ingen fra 8000.dk er berettiget til at modtage betaling for omtale og lignende. Man kan ikke købe plads på 8000.dk, og vi har ingen betalte annoncer. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører. Tjek udbyderen af et kultur-arrangement for de seneste opdates. Billeder af kunst og kultur fra fotograf i Aarhus.© 8000.dk Aarhus, 2018